e
sv

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri
avatar

admin

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri:

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri: Sıra dışı bir balayı tatili için acaba bir otel odasında size servis edilecek meyve sepeti ve çeşitli içecekler kafi mi? Cevap muhtemelen hayır. Peki en güzel balayı tatili nasıl olmalıdır; haydi bu makalede bunlara cevap bulalım.

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri

Balayı Nedir?

Gelin başlarken öncelikle balayı nedir buna görelim ve içinde bulunduğumuz zamana kadar balayının geçirdiği evrimi açıklayalım. İlk balayı Babiller’e kadar uzanıyor, ama dikkat onların balayı anlayışı bugünden farklı. O dönemlerde yeni evlenenler düğünden sonra 30 gün boyunca baldan yapılan bir tür şarap olan bugün adını ‘Mead’ olarak bildiğimiz içkiden içerlermiş. Bunun amacı Mead yani bal şarabı o dönemlerde bir tür afrodizyak olarak kabul edilmesi ve çiftleri güçlendirdiğinin düşünülmesidir.

Sıra dışı balayı tatili fikri için araştırma yaptık:

Son birkaç yıldır yaptığımız araştırmada balayı tatiline giden çiftlerin %54’lik bir kısmı, özellikle sıradan balayı tatilinin dışına çıkıp adrenalin dolu bir balayı geçirmeyi istemektedirler. Sıra dışı balayı tatili yapan bir çok çiftle yazıştık veya görüştük. Özellikle onlara sorduğumuz ilk soru balayı tatilinizi sıra dışı geçirdiniz bazen bir dağda bazen su altında oldunuz. Peki hiç romantizm yaşamak istemediniz mi?

Aldığımız cevapların büyük bir kısmı kısaca şuydu “geceler çuvala mı girdi” günümüz ekstrem sporlarla geçebilir. Hatta heyecan yüklü olabilir fakat, gündüz ne kadar heyecan duymuşsak geceleri de o kadar romantik olduk. Romantizm yaşamak için illaki bir otel odasında yada gece kulübünde olmak gerekmiyor. Bazen bir ormanda bir ateşin başında, bazen bir kulübede şöminenin başında. Yani romantizm yaşamak istediğin her yerde. Aldığımız cevaplar bu ve buna benzer cevaplardı.

İşte size Dünyadan Sıra dışı balayı tatili önerileri:

Derin maviliklerde elele dolaşmak:

Derin maviliklerde elele dolaşmak. Ülkemizdeki dalış güzergâhları, özellikle dünyadaki pek çok şehirle yarışacak kapasitedir.. 2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri

Derin maviliklerde elele dolaşmak. Ülkemizdeki dalış güzergâhları, özellikle dünyadaki pek çok şehirle yarışacak kapasitedir..

Siz ve eşiniz su altında ki gizli ve büyüleyici dünyayı el ele dolaşmak ister misiniz? Ülkemizde dalış için çok önemli noktalar var. Ege ve Akdeniz kıyılarında Göcek ve Kaş bu iş için en ideal yerler. Her iki bölgede de çeşitli canlıları keşfedebileceğiniz gibi birçok batık gemileri görme fırsatınız var. Gündüz sular altında gezdiniz, akşamında sahilde romantik bir yemek ve masaj, balayı tatilinize renk katmaz mı?

Avrupa’yı bisiklet ile gezin?

Avrupa’yı bisiklet ile gezin. Avrupa'nın pek çok şehrini bisikletle gezmeniz mümkün. Kısacası hem güvenilir, hem eğlenceli..2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri

Avrupa’yı bisiklet ile gezin. Avrupa’nın pek çok şehrini bisikletle gezmeniz mümkün. Kısacası hem güvenilir, hem eğlenceli..

Avrupa’da bir çok ülkede bisiklet ile dolaşmak mükemmel keyifli ve güvenli. Özellikle Amsterdam, Köln gibi bir çok Avrupa kentini bisiklet ile keşfedebilirsiniz. Kısacası bu atraksiyonu yapmak için bisikletinizin olması gerekmiyor. Komik paralara bisiklet kiralamak mümkün. Bununla birlikte çok yorucu olacağını düşünenler için elektrik destekli bisiklet kiralayabilirsiniz. Üstelik Köln’den örnek verelim, şehrin her yerinde bisiklet yolu ayrı. Yokuş ve dik güzergahlar yok denilecek kadar az, araçlar bisiklet kullanıcılarına karşı oldukça saygılı. Köln’de görülecek çok parklar, gezilecek yerler ve tarihi anıtlar bulunmaktadır.

Sıra dışı balayı tatili önerisi: Uçmak istemez misiniz?

Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yapmak. Özellikle adrenalin severler için paha biçilmez bir keyif..

Ölüdeniz’de yamaç paraşütü. 

Siz ve eşiniz eğer daha önce hiç denememişseniz Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak adrenalin duyunuzun tavan yapmasını sağlamaz mı? Başka bir deyişle o eşsiz manzara karşısında sevdiğiniz ile el ele Ölüdeniz sahiline inmek.

Sıra dışı balayı tatili için dünyanın en güzel yerleri:

Avustralya’da Sıra dışı balayı tatili:

Dalış için daha iyi bir yer bulmak mümkün mü? Aslında mümkün; Göcek ve Kaş, pek çok şehirle yarışacak kapasitede. En büyük eksikleri daha fazla yatırım ve ilgi. Avustralya’da ayrıca görülecek muhteşem yerler olduğunu biliyorsunuzdur. Özellikle Avustralya’yı kış döneminde evleneceklere önerebiliriz, malum mevsim farkı.

Colorado:

Colorado, Rocky dağlarında 8 bin metrelik olağan üstü bir trekking deneyimi yaşamak ister misiniz?

Kosta Rika:

Kosta Rika’nın Karayip kıyılarında tüple dalış yaparak balık avcılığı yapmak kimin aklına gelir. Başka bir deyişle akşamda yakaladığınız bu balıklardan okyanus kıyısında harika bir yemek sizce nasıl olur.

Hawaii:

Hawaii’nin dev okyanus dalgalarında sörf yapmak size heyecan verir mi? Sörf sizi aşıyorsa, lakin birçok farklı su sporu için Hawaii’den iyisini bulmak zor.

Tuscany, İtalya:

Bisiklet ile tarih ve kültür yolculuğu yapabilirsiniz. Aynı zamanda Tuscany size sıradan alışkanlıklarınızın ötesinde deneyimler sunacaktır. Yalnız bisiklet severlere hatırlatalım; yamaç ve dik alan oldukça fazla.

Meksika:

Meksika’da yunuslarla yüzmek, bu zeki hayvanlarla iletişim kurmak hangi balayı çiftinin aklına gelir sizce ? Özellikle Meksika’da sıradanlığın dışına çıkabilirsiniz.

Yeni Zelanda:

Yeni Zelanda adrenalin bağımlıları için muhteşem bir yer. Bununla birlikte bungee jumping, rafting, buzullar üstünde helikopter turu vb. Birçok farklı aktivite balayı tatilinizi monotonluktan çıkaracaktır.

Ice Hotel’de Sıra dışı balayı tatili:

Buzlar üzerine kurulmuş buzdan bir otel düşünün. Heyecan, adrenalin ve romantizm hepsi bir arada nasıl olur?

Alpler:

İsviçre Alpleri’nde kayak deneyimi sizce nasıl fikir? Tabi bu önerimiz evlenecek çiftler için muhteşem bir fikir olabilir. Özellikle eşsiz manzaralarını söylemeye bile gerek yok. Aynı zamanda yaz aylarında Alpler’de sizi bekleyen çok muhteşem gezi rotaları veya aktiviteler var.

Tanzanya:

Tanzanya özellikle doğal hayatı keşfetmek ve safari yapmak isteyenler için eşsiz bir balayı fikri denilebilir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

2021 Yılı İçin Balayı Tatili Önerileri