e
sv

Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi

Uludağ’a Nasıl Gidilir? Kayak merkezine giderken, özellikle kış aylarının sert olduğu zamanlarda, yolculuğa çıkmadan önce mutlaka hava durumuna bakmanızı öneririz..
avatar

admin

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi:

Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi: Uludağ, Marmara Bölgesi’nin en yüksek bölgesi ve dağıdır. Bursa’da yer alır. Türkiye’nin, özellikle Marmara Bölgesi kış turizminin merkezidir. Uludağ Kayak Merkezi, ülkemizde kayak sporlarının yapıldığı en elverişli sahalardan birisidir. Özellikle kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yüksekliği 2500 metreyi bulan dağ, heybetiyle doğa severleri kendisine hayran bırakıyor. Uludağ, sadece kış aylarında değil; bulunduğu coğrafyanın mükemmelliğiyle, diğer aylarda da efsane manzaralara tanıklık ediyor. Yüksek rakımlı yaylaları ve özellikle bahar aylarındaki bitki çeşitliliğiyle, rengarenk çiçek örtüsüyle bambaşka güzelliklere bürünüyor. Eğer gerçekten doğa tutkunu olduğunuzu düşünüyorsanız, mutlaka Uludağ’ı gezi listenize eklemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Özellikle İstanbul ve İzmirliler için kar demek özlem demektir. Lapa lapa yağan karın altında çılgınlar gibi koşmak ve karda eğlenmek aslında hepimizin en sevdiği şeylerden birisidir. Kısacası değişen iklim ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte yağan kar seviyesi ve yerde kalma süresi de zamanla azalmıştır. Öyle ki son bir kaç yıldır büyükşehir İstanbul’da kar görülme sıklığı da oldukça düşmüştür. Kar özlemi yaşayan doğa severler için Uludağ Kayak Merkezi iyi bir alternatiftir. Aynı zamanda bu kayak Merkezi, ülkemizin en büyük kış spor mekânlarından da biridir. Bursa’da yer alan merkez yaklaşık 30.000 hektarlık bir alanda yer alıyor. Kayak, kamp ve trekking için oldukça elverişlidir. Kış aylarında ise daha çok kayak için tercih edilmektedir. Uludağ Kayak Merkezi içerisinde konaklama, ulaşım, kayak pistleri, ekipmanlar ve ders alma gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi

Kayak Merkezi Gezi Rehberi

Uludağ Kayak Merkezi Pistleri:

Havaların soğumasıyla birlikte yavaş yavaş kayak sezonu açılmaya başlamıştır. Bunun yanında ülkemizin en gözde kış mekanlarından biri olan Uludağ Kayak Merkezi de hazırlıklarını tamamladı sayılır. Özellikle akşam şömine başında kahvenizi yudumlarken, gündüzleri doyasıya kayak yapabilirsiniz. Merkez içerisinde kayak yapmanız için birden fazla pist bulunmaktadır. Bu pistler zorluk derecesine göre sıralanıyor. Yaklaşık 20 farklı piste sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Birinci bölgede yer alan pistler kolay ve orta zorluktaki pistler yani yeni başlayanlar için idealdir. Burada eğitimli hocalardan kayak dersleri de alabilirsiniz. Pistlerin uzunluğu ortalama 900 metredir. Beceren pisti kayağa yeni başlayanların gözde yeridir.

Uludağ Kayak Merkezi Fiyatları 2020-2021:

Uludağ Kayak Merkezi Fiyatları 2020-2021 sezonunda şu şekildedir:

4 saat için kayak ücreti 100 TL’dir. Tüm gün kayak hizmeti için 165 TL’dir.

Tek Çıkış 20 TL,

4 Saatlik Kayak 100 TL,

1 Günlük Kayak 165 TL,

1.5 Günlük 200 TL,

2 Günlük 285 TL,

2.5 Günlük Kayak 330 TL,

3 Günlük 385 TL,

4 Günlük Kayak 440 TL,

5 Günlük Kayak hizmeti için 500 TL vermeniz gerekiyor.

Uludağ Kayak Dersi Fiyatları
1 Kişi için 180 TL,

2 kişi için 250 TL,

3 kişi için 310 TL ödeyerek 1 saat kayak dersi alabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi Konaklama:

Ağaoğlu My Mountain - Uludağ Otelleri: Ağaoğlu My Mountain, Uludağ otel seçenekleri ve konaklama hizmetleri arasında, en iyi tesislerden birisidir..

Ağaoğlu My Mountain – Uludağ Otelleri: Ağaoğlu My Mountain, Özellikle Uludağ otel seçenekleri ve konaklama hizmetleri arasında, en iyi tesislerden birisidir..

Uludağ konaklama konusunda oldukça geniş bir seçenek ağına sahiptir. Özellikle birbirinden şık ve konforlu oteller sizleri bekliyor. Uludağ’da uzun süre kalmak ve doya doya kayak keyfi yapmak için seçebileceğiniz pek çok otel mevcut. Ancak erken rezervasyon bu konuda çok önemlidir. Zira yoğunluktan dolayı yer bulamayabilirsiniz.  Kısacası Uludağ otelleri her şey dahil ve ultra her şey dahil gibi seçeneklerle hizmet veriyor. Beceren Hotel, Monte Baia Uludağ, Kaya Uludağ, Kervansaray Uludağ  ve Grand Yazıcı müşterileri yorumlarında en yüksek puanı alan oteller. Bununla birlikte biraz daha ucuz bir konaklama yapmak isterseniz de kamu malı olan otellerde de kalabilirsiniz. Uludağ otel fiyatları geceliği 600 TL’den başlıyor ve 2000’lere kadar çıkabiliyor. Özellikle ucuz ve keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız mutlaka erken rezervasyon yaptırmalısınız.

Uludağ Nerede?

Uludağ Teleferik: Aynı zamanda bölgeye teleferik ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.. Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi

Teleferik: Aynı zamanda bölgeye teleferik ile de ulaşım sağlayabilirsiniz..

Bursa sınırları içerisinde yer alıyor. Marmara Bölgesi’nin en yüksek bölgelerinden biridir. Günübirlik olarakta gidebileceğiniz yakınlıkta bulunmaktadır.

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

Uludağ’a Nasıl Gidilir? Kayak merkezine giderken, özellikle kış aylarının sert olduğu zamanlarda, yolculuğa çıkmadan önce mutlaka hava durumuna bakmanızı öneririz.. Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi

Bölgeye Nasıl Gidilir? Kayak merkezine giderken, özellikle kış aylarının sert olduğu zamanlarda, yolculuğa çıkmadan önce mutlaka hava durumuna bakmanızı öneririz..

Bursa merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Uludağ’a çıkmak için farklı seçenek fırsatları bulunuyor. Araçla, teleferikle ya da dolmuş ile dağa çıkabilirsiniz. Ayrıca taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Şahsi aracınız ile çıkmadan önce hava durumuna mutlaka bakmalısınız. Eğer sisli ve yoğun kar yağışlı bir hava varsa bu seçeneği tabi ki önermeyiz. Uludağ Milli Parkı’na otomobil ile giriş ücreti 21 TL’dir.(2021)

Uludağ İletişim Bilgisi:

Adres: Kirazlı Mahallesi, Uludağ Oteller Bölgesi, Osmangazi, Bursa
Konum için tıklayınız.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Uludağ Kayak Merkezi Gezi Rehberi