e
sv

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Gezi Rehberi

Haseki Hürrem Sultan Hamamı, hem erkekler hem kadınlar bölümü olarak ikiye ayrılmaktadır..
avatar

admin

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Gezi Rehberi:

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Gezi Rehberi: Hem tarihimizde hem kültürümüzde önem arz eden: ve turistlerin ilgi odağı olan mekânların başında gelmektedir. Peştameller, havlular, taslar ve keseler hamamların vazgeçilmezleridir. Ülkemizde zaman zaman kına gecesi kutlamaları için de kullanılmaktadır. Aynı zamanda İstanbul gibi tarihi dünyaca bilinen ve ünlenen şehirde, hamamlara sıklıkla raslanmaktadır. Haliyle bu hamamlar içerisinde en değerlilerinden birisi, Hürrem Sultan tarafından inşa ettirilen Ayasofya Haseki Hürrem Sultan Hamamı’dır.

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Fiyatları. Fiyat listesi aşağıda görüldü şekilde EURO üzerindendir. Aynı zamanda hamam, Ayasofya ve Sultanahmet Camii'sine komşuluk yapmaktadır ve dış görünüşü de harikulade güzelliktedir..

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Fiyatları. Fiyat listesi aşağıda görüldü şekilde EURO üzerindendir. Aynı zamanda hamam, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’sine komşuluk yapmaktadır ve dış görünüşü de harikulade güzelliktedir..

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Tarihi:

Ayasofya Camii ile Sultanahmet Camii arasında bulunan Hürrem Sultan Hamamı, Kanuni Sultan Süleyman’ın destansı bir aşkla bağlı olduğu eşi Hürrem Sultan tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Başka bir deyişle 1556-1557 yılları arasında inşa edilen hamam, 1910 yılına kadar aktif olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Hatta dönem dönem cezaevi, kağıt deposu ve benzin deposu olarak da kullanılmıştır.

İstanbul’un en önemli eserlerinden biri olan Haseki Hürrem Sultan Hamamı, 1957 yılında restore edilerek 2008 yılına kadar halı mağazası olarak kullanılmıştır. Özellikle Osmanlı döneminin her bir ayrıntısını görüp ve içerisine girdiğinizde tarihi ruhu hissedebileceğeniz yer, çifte hamam şeklindedir.

Hürrem Sultan Hamamı’nın Özellikleri: Hamam uzun bir süre halı sergileme alanı olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte 2008 yılından itibaren normal statüsüne kavuşturulmuştur..

Hürrem Sultan Hamamı’nın Özellikleri: Hamam uzun bir süre halı sergileme alanı olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte 2008 yılından itibaren normal statüsüne kavuşturulmuştur..

Hürrem Sultan Hamamı’nın Özellikleri:

Haseki Hürrem Sultan Hamamı, hem erkekler hem kadınlar bölümü olarak ikiye ayrılmaktadır..

Haseki Hürrem Sultan Hamamı, hem erkekler hem kadınlar bölümü olarak ikiye ayrılmaktadır..

Hayrat olması amacıyla yaptırılan hamam, erkekler ve kadınlar bölümü olarak yapılmıştır. Hamamın duvarlarıda iki tuğla ve bir kesme taş olarak yapılmıştır. Bu yüzden oldukça sağlam olduğunu söyleyebiliriz. Kubbeleri de kurşunla kaplanmıştır. Ayrıca tarihi hamamın girişinde altın harflerle yazılmış kitabe bulunmaktadır.

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Bölümleri:

Hamam 3 bölümden meydana geliyor. Bu bölümler soğukluk, ılıklık ve sıcaklıktır. Hamam, aynı zamanda kafe ve restoran olarakta hizmet vermektedir.

Soğukluk bölümünde özel oda, VIP oda, masaj odaları, teras, dinlenme alanı, soyunma dolapları ve hamam ürünlerinin satıldığı bir de butik bulunuyor.

Ilıklık bölümünde kese atılır. Osmanlı mimarisinin ihtişamlı taşları altında stresi atabilirsiniz.

Sıcaklık bölümünde göbek taşı, halvet ve eyvan bulunuyor. Halvetleri günüzün buhar odalarına benzetebiliriz. Burada köpük masajı yaptırabilir ve 45 dereceye kadar çıkan sıcaklıkta ter atabilirsiniz.

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Yemek:

Hamamda günün yorgunluğunu ve stresini attıktan sonra, gününüzü yemekle ödüllendirebilirsiniz. Hamamın yanında bulunan restoran ve kafede güzel bir yeme içme keyfi yapabilirsiniz. Kısacası Mihri Restaurant’ta çeşit çeşit yemekleri tadabilirsiniz. Ayrıca restoranda nargile ve çay sefası da yapabilirsiniz. Ortalama iki kişilik bir yemek servisi için 150 TL ödenmektedir. Haftanın her günü açık olan mekanda 10.00’dan sonra kahvaltı da yapabilirsiniz.

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Fiyatları:

Hamamda farklı konseptlerde hamam keyfi yapabilirsiniz.

Asl-ı Hamam’da geleneksel hamama girebilirsiniz. Kese sonrası dinlendirici köpük uygulaması yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda burada size özel olarak Osmanlı şerbeti de ikram ediliyor. 30 dakikalık programın fiyatı 55 Euro’dur.

Pir-ü Pak Hamam’da geleneksel hamam ve kese bulunmaktadır. Ayrıca köpük, baş ve boyun masajı da bulunmaktadır. Osmanlı şerbeti de ikram ediliyor.Ücreti ise 80 Euro ve toplamda 45 dakika sürüyor.

Keyf-i Hamam’da geleneksel hamam, kese ve köpük masajı bulunmaktadır. Şerbet ikramının yanında erguvan yağı ve aromaterapi masajı da yaptırabilirsiniz. 60 dakikanın ücreti ise 100 Euro’dur.

Zevk-i Sefa Hamam’da geleneksek hamam ve kesenin yanında deniz tuzu peeling de bulunuyor. Ayrıca sıkılaştırıcı kil maskesi de yaptırabilirsiniz. 80 dakikanın ücreti 115 Euro’dur.

Ab-ı Hayat Hamam’da tüm her şeyi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte kil maskesi, şerbet, masaj, aromaterapi, erguvan yağı masajı, baş ve boyun masajı bulunmaktadır. Türk lokumu da ikram ediliyor. 110 dakikanın ücreti 160 Euro’dur.

Hamam için diğer alternatiflere de göz atabilirsiniz.

Konum için tıklayın.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Haseki Hürrem Sultan Hamamı Gezi Rehberi